Mărgelușa – Pentru o viață sănătoasă, consumați handmade!

Încă un brand românesc se adaugă în biblioteca noastră. În rândurile ce urmează, puteți descoperi povestea brandului Mărgelușa.

Sperăm ca, după acest articol, „să consumați” mult mai mult handmade.

Cum a luat naștere brandul Mărgelușa?

Mărgelușa a apărut din dorința de a descoperi cât mai multe despre simbolurile noastre tradiționale, este o îmbinare armonioasă între ancestral și modern.

Intenția mea a fost de a scoate „de la naftalină” această moștenire care, zic eu, are o încărcătură aparte. Mi s-a părut o abordare interesantă ca zestrea culturală sa fie frumos evidențiată și oferită oamenilor sub o altă formă.  Am incercat sa păstrez autenticitatea elementelor desenate de strămoșii noștri, de la simboluri cosmice- stele, lună, soare, cele abstracte- romb, zig-zag, la cele vegetale. Toate acestea analizate îndeaproape scot la iveală povești, istorie, emoții. Este o lume în care predomină simplitatea și liniștea, o lume în care oamenii sunt legați de natură și cosmos. Este practic o poveste nescrisă, ci desenată, a tot ce tine de viața arhaică.

Desigur, sunt multe produse in care găsim autenticitatea românească, cum ar fi iile, rochiile de in brodate, tricouri cu diferite motive tradiționale, bijuterii cusute și nenumărate accesorii vestimentare, însă tocmai asta a fost ideea mea, să reușesc să stilizez formele și să le dau un aer aparte. Și așa am inceput un research pe domeniul simbolisticii românești și am încercat să merg cat mai in profunzime. Deci, cam acestea au fost bazele Mărgelușei in ceea ce privește partea de desen.

Pe lângă jocul de forme pe care îl experimentez, mai este și procesul de modelaj. Fiecare obiect este modelat 100% manual.

De la bijuterii la produse decorative, fiecare obiect, oricât de minimalist ar fi el, este unic prin modelul și forma pe care o are. În fiecare podoabă vibrează o energie aparte.

Eu cred că cel mai important lucru pentru un artist, artizan, creator, este libertatea în tot ceea ce face. Aceasta este provocarea. Trebuie sa fie autentic și trebuie să își asume „nebunia” unică pe care o are, pentru că tocmai asta îl face inedit.

Este un proces continuu prin care cresc și mă descopăr. Este o provocare și o nevoie constantă de a fi conectată cu mine. Pentru că de fapt, asta este cheia succesului. Să fiu prezentă în toate acțiunile mele și să mă încarc prin ceea ce creez.

Care sunt serviciile principale pe care le oferă brandul Mărgelușa?

Serviciile principale sunt realizarea produselor decorative, bijuteriilor și accesoriilor. Creațiile sunt o reinterpretare a simbolurilor ancestrale, inspirate din natură, elemente cosmice, abstracte și vegetale.

De ce credeți că persoanele aleg produsele și serviciile Mărgelușa?

În general, cei care îmi cumpără produsele sunt oameni pasionați de tradiții, simboluri, etnografie. Produsele mele sunt o reinterpretare a desenelor tradiționale pe care mulți dintre noi vor sa le țină vii în contextul actual.

Ce obstacole a întâmpinat brandul Mărgelușa, de-a lungul activității sale?

Când vine vorba de freelancing, obstacole sunt la tot pasul. Totul e neprevăzut și de necontrolat. Și dacă stau și mă gândesc, tocmai asta îmi place. Totul e viu și în prezent. Totul ține de conexiunea cu mine însămi și cu partea mea creativă. Cea mai dificilă perioadă a început odată cu venirea pandemiei, care din păcate mi-a cam limitat opțiunile de colaborare, de a ieși la târguri și la evenimente.

Știm că fiecare mică afacere vine cu multe reușite și multe momente mai puțin bune, însă, noi suntem aici să ajutăm fiecare brand românesc. Putem spune că, datorită brandurilor precum Mărgelușa, speranțele noastre cresc din ce în ce mai mult și sperăm din suflet ca, din ce în ce mai multe persoane să îmbrățișeze ideea produselor handmade, deoarece sunt unice, deosebite și lucrate cu multă dragoste.

Găsiți mai multe informații despre activitatea Mărgelușa în link-urile de mai jos.

DATE BRAND:

Îți dorești ca brandul tău să fie desemnat brandul lunii? Înregistrează-ți brandul în platforma noastră și completează formularul!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.