Media pe bune – „Jurnalismul înseamnă să observi, dar să nu judeci”

Media pe bune reprezintă un brand care alege adevărul, înainte oricărei alte variante. Noi am vizionat și am apreciat fiecare material video al Roxanei, iar în rândurile ce urmează, ea ne va povesti despre „drumul” pe care l-a parcurs pentru a-și dezvolta propriul brand.

Povestește-ne despre Media pe bune, cum a luat naștere și cum ai descrie experiența ta de când ai decis să îl înființezi.

Norocoasă. Nu cred că există vreun alt cuvânt care să-mi poată descrie experiența.

Să vezi bucuria în ochii suporterilor atunci când sportivii marchează, să vezi pasiunea din gesturile artiștilor, să vezi politicieni cum declară și cum răsdeclară, să crească proiecte sub nasu’ tău, să crească oameni sub nasu’ tău, să asiști la miracole și la tragedii, să trăiești periculos, pentru că nu știi cum îți cade o cărămidă-n cap de pe șantierul unde te-ai dus să faci un reportaj, să fii la curent mereu cu toate, să te lupți să fii corect și perfect, să nu-ți scape nicio chichiță a legislației, să te chinui să descurci povești și să faci puzzle-uri.

Jurnalismul nu pare o profesie, ci un mod de viață. Pentru că oricâte nasoale ți se întâmplă ție ca om, când intri în contact cu ceilalți trebuie să lași totul deoparte. Să fugi de la o dramă personală la una națională sau mondială. Să te lași pe tine în spate. Jurnalismul este despre diplomație, despre respect, despre ajutor. Jurnalismul înseamnă să observi, dar să nu judeci. De-a lungul istoriei, profesia asta a întâmpinat destule probleme.

De la recunoașterea socială și până la definirea exactă a efectuării. Astăzi, societatea și vremurile în care trăim, au nevoie acută de jurnaliști. Jurnaliști din jurnaliști adevărați, nu făcuți peste noapte. Jurnaliști care nu s-au dospit. Care doar ei înșiși își spun jurnaliști și nimeni altcineva.

Mi-am dorit mereu să pun semnul egal între numele meu și cuvântul jurnalist. Dar asta înseamnă că sunt colegă cu ei. Ei care apar în peisaj de nicăieri, parcă cu puteri supranaturale și parcă sunt urcați pe-un piedestal (ridicat tot de ei, evident) de unde se uită la tine cu dispreț.

Nu le pasă că habar nu au gramatică și scriu cu piciorul stâng, nu-i interesează de structura unui articol, de genul lui, nu citesc cărți pentru că se plictisesc, când merg undeva sunt fierți pe statul la piscină și nu dau doi bani pe aerul condiționat din muzee, în pozele lor încă nu s-a inventat focalizarea și când n-au chef să reformuzele articolele altora, pur și simplu dau cu copy paste fără să precizeze sursa.

Ăștia sunt jurnaliști din specia foame. S-au făcut jurnaliști că n-au nicio altă calitate sau deprindere și li s-a părut ușor să mâzgălească pe bani. Au un săituleț pe care intră nevasta, vecinu’ de la doi și un rătăcit prin online.

Ce servicii oferă Media pe bune?

Serviciile oferite sunt:

  • Creare conținut media;
  • Editare text/fotografii;
  • Producție audio-video materiale publicitare;
  • Difuzare materiale publicitare;
  • Prezentare/moderare evenimente.

Ce crezi că îi motivează pe oameni să apeleze la serviciile oferite de Media pe bune?

Consider că motivul principal este reprezentat de faptul că suntem o companie serioasă, care livrează concret ceea ce promite.

Ce obstacole ai întâlnit în evoluția brandului tău?

Perioadă dificilă este chiar cea de acum, când ne întrebăm dacă este etic sau moral să ne continuăm activitatea în acest context istoric. Însă ne motivăm prin faptul că ajutăm.

Ne-a făcut plăcere să aflăm mai multe despre brandul Media pe bune și sperăm ca și voi să citiți cu atenție și drag acest articol.

Dacă vă doriți să aflați mai multe detalii despre munca depusă de Roxana Știubei pentru dezvoltarea acestui brand, vă invităm să urmăriți activitatea sa din social media.

Date brand:

Îți dorești ca brandul tău să fie desemnat brandul lunii? Înregistrează-ți brandul în platforma noastră și completează formularul!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.