Învie Tradiția – Din iubire pentru români

Învie Tradiția, un brand românesc, în adevăratul sens al cuvântului. Persoanele din spatele acestuia, lucrează cu multă atenție fiecare produs, iar rezultatele finale sunt unele deosebite, fiecare având o personalitate aparte.

Ce ne puteți spune despre povestea brandului dumneavoastră?

Învie Tradiția susține și încurajează meșteșugurile vechi de secole, născute la sat, care fac parte din bogățiile și patrimoniul cultural al României. Autenticitatea și singularitatea acestor opere de artă ieșite din mâinile meșterilor populari sunt date de tehnicile unice și diferite de la zonă la zonă, de motivele decorative folosite, de cromatica și materialele folosite, de calitatea și eleganța lor. Anual, sub influența tehnologizării și globalizării, aceste îndeletniciri stau sub semnul extincției, iar prezervarea lor este tot mai dificil de realizat.

Învie Tradiția este unul dintre puținele proiecte naționale care susțin păstrarea autenticității tehnicilor și materialelor cu care sunt realizate obiectele de artă populară românească, precum și transmiterea pe mai departe, din generație în generație, a secretelor și modalităților de realizare a obiectelor unice, care poartă amprenta originală rurală și istorică. Astfel, produsele expuse la acest stand sunt achiziționate direct de la meșteșugarii locali, la prețuri corecte, oferindu-le acestora o zonă nouă de desfacere.

Învie Tradiția înlesnește contactul dintre două lumi, dintre artistul pentru care lumea sa este prezentă în rodul muncii lui, în materiile pe care natura i le oferă, și lumea exterioară, pentru care au fost realizate produsele, cu răbdare și respect. Arta populară își păstrează astfel autenticitatea, iar noi putem să regăsim pe aceste obiecte semnăturile creatorilor lor.

Astăzi, fiecare dintre noi poate deveni un ambasador al autenticității și al prezervării artei populare românești. Cumpărând produse autentice, realizate manual, putem face primul pas important pentru păstrarea tradițiilor și pentru susținerea comunităților de meșteșugari români.

De multe ori, însă uităm de vorba asta populară și ne lăsăm furați de mirajul lumii moderne, de tehnologia pe care o aduce în viața noastră. Ce-i drept, are multe beneficii, trăim mai mult, mai repede, mai eficient. Dar suntem oare mai bogați când suntem mai departe de cei dragi? Când toate rețelele de socializare nu pot înlocui timpul petrecut împreună? Când telefonul nu echivalează cu o conversație plăcută? Când o poză nu aduce cu ea liniștea satului românesc? Așa a apărut Învie Tradiția, un proiect care aduce câte puțin din sufletul fiecărui meșteșugar român, din energia satului, din istoria și bogăția noastră, în inimile și casele fiecăruia dintre noi. Un proiect care nu se vrea un magazin online, ci un târg popular reinterpretat pentru a fi la îndemâna oricui.

Învie Tradiția este un magazin de produse tradiționale românești care există în casele românilor de sute de ani: ceramică și lut, produse din lemn, produse din piele, decorațiuni și mobilier, port tradițional, obiecte de cult, suveniruri și cadouri pentru suflet. Pentru că degeaba ne uităm cu nostalgie la casa părinților sau a bunicilor, la documentare despre meșteșuguri românești, în loc să încercăm să le aducem mai aproape de noi.

Te luăm în incursiunea noastră în lumea satului românesc și împreună înviem tradiția care s-a născut în România, o îngeamănăm cu viețile noastre pentru un strop de liniște și bucurie autentică. Și pentru că bucuria din casele noastre să se simtă până în inimă mândră a meșteșugarilor de la sate.

Care sunt serviciile oferite?

Învie Tradiția este un magazin de produse tradiționale românești care există în casele românilor de sute de ani: ceramică și lut, produse din lemn, produse din piele, decorațiuni și mobilier, port tradițional, obiecte de cult, suveniruri și cadouri pentru suflet. Pentru că degeaba ne uităm cu nostalgie la casa părinților sau a bunicilor, la documentare despre meșteșuguri românești, în loc să încercăm să le aducem mai aproape de noi.

Ce credeți că îi motivează pe oameni să cumpere serviciile sau produsele dumneavoastră?

Dacă un străin ne vizitează țara, unul dintre primele lucruri pe care i le-am recomanda ar fi un obiect tradițional românesc, care înglobează toate amintirile pe care le-ar putea lăsa țara noastră în memoria lui. Însă câți dintre noi păstrăm în apartamente un ulcior de lut, o carpetă realizată la război, un fus sau o lingură tradițională de lemn?

Obiectele tradiționale românești sunt un motiv de bucurie, de păstrare a valorilor noastre naționale, care trebuie să se vadă în casă, în portul și în sufletul fiecăruia dintre noi.

Ce perioade grele a întâmpinat brandul Învie Tradiția?

Din anul 2019 interesul pentru obiectele meșteșugărești a scăzut foarte mult. Am reușit să rămânem totuși aproape de meșterii noștri populari și să ținem viu proiectul prin acțiuni ce ajută la conștientizarea acestui lucru.

De multe ori, ca turiști, întâlnim spații unde diverse produse și suveniruri sunt prezentate ca fiind originale, create în centre de olărit sau în zone în care tradițiile se păstrează, dar realitatea este diferită. De cele mai multe ori, comercianți oarecare importă produse din China, Bulgaria, Serbia, care imită arta populară românească! Falsul în artă este dificil de stopat, dar o informare corectă și detalii despre proveniența obiectelor pe care le procurăm aleatoriu pot ajuta zeci de familii de artiști populari în lupta contra timpului și falsului cultural. Ducem o misiune activă și în zona aceasta.

La Brandoteca, tindem să credem în cele susținute de brandul prezentat, Învie Tradiția, iar, cu ajutorul acestui website, sperăm ca, din ce în ce mai multe persoane să realizeze că tradiția românească este, într-adevăr, una specială și trebuie conservată.

Noi vă lăsăm să descoperiți produsele acestui brand, cu ajutorul unor mici informații, pe care le găsiți chiar aici:

DATE BRAND

Îți dorești ca brandul tău să fie desemnat brandul lunii? Înregistrează-ți brandul în platforma noastră și completează formularul!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.