Zenini – Povești transpuse în accesorii

Zenini, brandul săptămânii, ne reamintește de bucuria oferită de obiectele lucrate manual. Fie că sunt făurite pentru oameni dragi, fie că sunt create pentru decorul propriei case, produsele realizate de persoana din spatele acestui brand românesc, sunt unice și deosebite.

Mai departe, citiți despre cum a luat naștere Zenini.

Spuneți-ne, cum s-a înființat brandul Zenini?

Pasiunea mea pentru lucrul manual a început încă din copilărie. Bunicul meu a fost ceasornicar şi bijutier într-un mic oraş de munte, iar mie îmi plăcea să stau alături de el în atelier. Din păcate, copil fiind, nu am învăţat suficient de la el cât să îi duc meseria mai departe, însă dragostea pentru obiectele lucrate manual, a rămas.

Povestea Zenini a început încă din anii de facultate, când în timpul liber realizam diferite obiecte lucrate manual, pe care le ofeream prietenilor și familiei. Îmi amintesc cu drag de momentul în care i-am arătat bunicului bijuteriile făcute de mine, cu piese din ceasurile vechi pe care mi le dăduse din atelierul lui. Nu-i venea să creadă că acele obiecte „moarte” au primit o nouă şansă de a fi purtate şi iubite.

Am continuat ca hobby şi după facultate, când după job mă relaxam, lucrând diverse accesorii şi mici bijuterii. Toţi cei care vedeau sau primeau produsele lucrate de mine m-au încurajat să continui, astfel că am prins curaj, iar atelierul handmade Zenini a devenit job full time. Şi prin „full time” vreau să spun că, de cele mai multe ori, lucrez şi în weekend sau până seara târziu, clar mai multe ore decât la un job obişnuit, însă o fac cu toată dedicarea şi plăcerea, pentru că Zenini este un vis pe termen lung.

Am experimentat multe tehnici şi materiale, însă cel mai drag îmi este lemnul, aşa că în prezent lucrez, în principal, cu el.

Printre planurile mele de viitor se numără şi urmarea unui curs de bijuterie, pentru a putea duce mai departe, în felul meu, moştenirea artistică lăsată de bunicul meu.

Ce servicii și produse le oferiți clienților?

În prezent realizez decoraţiuni pentru casă, mici bijuterii, accesorii pentru evenimente (nuntă, botez, aniversări etc), dar şi ornamente de Crăciun şi mărţişoare.

Preferatele clienţilor sunt accesoriile pentru copii (seturile pentru tăierea moţului, ramele foto personalizate, decoraţiunile pentru camera copilului) şi accesoriile pentru evenimente speciale. Un exemplu de produs de succes este setul pentru mire, pe care l-am creat anul acesta. Surpriza a fost că, de fiecare data, setul a fost comandat chiar de mireasă, pentru a-i face un cadou alesului în ziua nunţii.

Ador să lucrez cadouri personalizate după ideile clienţilor mei, aşa că, în limita timpului disponibil şi a posibilităţilor de lucru, accept proiecte noi şi provocatoare. Aşa au luat naştere cutii personalizate cu diverse teme, panouri pentru evenimente şi decoraţiuni pentru casă, iar lista este în continuare deschisă.

De ce credeți că oamenii aleg produsele lucrate manual, ale brandului dumneavoastră?

Cred că, în primul rând, oamenii care cumpără produsele mele ştiu să aprecieze obiectele lucrate manual, unice sau realizate în serie mică, muncite într-un atelier mic şi nu într-o fabrică.

Urmează relaţia pe care o construiesc cu fiecare client, încă de la plasarea comenzii. Chiar dacă este un proces ce ia mult timp, cred că este important să discut cu fiecare client în parte, să confirm cu el detaliile comenzii şi să îl informez privind livrarea. Această etapă stă la baza relaţiei de încredere pe care o am cu fiecare client.

Nu în ultimul rând, îmi doresc o experienţă de desfacere a unui cadou pentru fiecare persoană care primeşte un colet de la mine. Ambalez fiecare comandă cu grijă şi atenţie la micile detalii care fac diferenţa între un furnizor de serie şi unul care pune suflet în ceea ce face, iar acest lucru este pe placul oamenilor, care de cele mai multe ori revin pentru alte comenzi.

Ce obstacole ați întâlnit în dezvoltarea brandului Zenini?

De-a lungul timpului, am avut numeroase provocări în mica mea afacere, de la produse care nu au ieşit aşa cum mi-am dorit, materie primă irosită, la produse care nu s-au vândut conform aşteptărilor sau investiţii care nu s-au amortizat în timp.

Cea mai mare provocare pentru mine a fost perioada pandemiei. Anul 2020 a fost aproape paralizat din cauza restricţiilor şi a lipsei evenimentelor, însă am ales să profit de timpul avut şi să lucrez la dezvoltarea micului meu brand. În această perioadă am lansat site-ul zenini.ro, am lucrat noi produse şi am făcut planuri pentru alte tipuri de produse, care în prezent sunt în dezvoltare. Am învăţat să trec peste obstacole luându-le pe fiecare în parte şi prefer să nu am aşteptări mari pe termen lung, în acest fel, micile eşecuri sunt mai uşor de depăşit, iar realizările dau mai multă energie pentru a merge mai departe ca afacere mică.

Noi suntem convinși că Zenini va reuși să ofere produse unice multor personae, iar fiecare dintre acestea va fi realizat cu multă atenție și iubire!

Dacă vreți să descoperiți ce obiecte încântătoare oferă brandul săptămânii, dați un click pe link-urile de mai jos!

DATE BRAND

Îți dorești ca brandul tău să fie desemnat brandul lunii? Înregistrează-ți brandul în platforma noastră și completează formularul!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.