BT Mic – Nouă finanțare pentru a ajuta afacerile mici

BT Mic, proiectul ce susține financiar numeroase afaceri mici, a reușit să primească un nou împrumut, în valoare de 10 milioane de euro, din partea Fondului European pentru Europa de Sud-Est (EFSE).

Cum ajută afacerile?

Parte din Grupul Financiar al Băncii Transilvania, este un proiect dedicat micilor afaceri, oferind anumite sume destinate dezvoltării afacerilor care nu sunt finanțate de bănci.

„Afacerile mici sunt, în mod particular, vulnerabile în contextul economic actual. În egală măsură, apar noi oportunități de business, pe care antreprenorii caută să le fructifice. Din acest motiv, pentru BT Mic rămâne o prioritate accesul acestora la finanțare și consiliere. Împreună cu EFSE, prin această linie de credit, continuăm angajamentul nostru de a susține creșterea responsabilă a afacerilor mici locale.”

Cristina Sindile, Director General, BT Mic.

Câte afaceri au beneficiat de această inițiativă?

Fiecare mic antreprenor caută modalități potrivite pentru a se dezvolta din ce în ce mai mult, însă, acest proces nu este, întotdeauna, simplu. Astfel, cei din spatele BT Mic au ținti exact către această zonă, ajutarea micilor afaceri.

De la începerea colaborării dintre BT Mic și  Fondul European pentru Europa de Sud-Est, în anul 2018, peste 1.200 de afaceri au fost ajutate.

De asemenea, în anul 2021 a fost lansat programul de accelerare „Start online by BT Mic”,  element ce viza consultanța pentru scalarea afacerilor în mediul online. Prin intermediul acestuia, 10 afaceri online au fost lansate.

“Suntem onorați să continuăm parteneriatul cu BT Mic, care a arătat până acum angajamentul nostru puternic pentru susținerea companiilor, coloana vertebrală a economiei românești. Sănătatea lor are legătură directă cu o economie robustă, iar faptul că acest împrumut este în moneda locală asigură antreprenorii că sunt protejați de volatilitatea cursului de schimb. Având în vedere poziția de lider a BT Mic pe piață, suntem încrezători că parteneriatul nostru va avea un impact semnificativ în ceea ce privește creșterea gradului de incluziune financiară și oportunitățile de dezvoltare a afacerilor pentru antreprenorii din întreaga țară”

Klaus Müller, Președintele Consiliului EFSE

Cum se poate aplica pentru finanțare?

Dacă ești antreprenor și afacerea ta este la început, poți aplica foarte rapid pentru un credit, prin intermediul chatbot-ului Raul, pe care îl găsești chiar pe site-ul BT Mic.

Rezultatele acestei companii de microfinanțare din România numără dezvoltarea a peste 16.000 de mici afaceri și peste 45.000 de angajați în 3.000 de localități.

Știm cu toți că începutul unei afaceri pare să fie extrem de complicat, mulți dintre antreprenori ajungând să renunțe, după ceva timp, însă, cu ajutorul acestei inițiative, totul poate deveni mai ușor. Vă lăsăm mai jos câteva povești ale afacerilor ce au beneficiat de finanțarea din partea acestui proiect.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.