AgriCloud este un startup care susține agricultura, fiind conturat de tehnologie.
Știm cu toții că agricultura reprezintă un domeniu important și profitabil pentru țara noastră, însă, din păcate, nu toate persoanele văd un viitor în agricultură.
Ei bine, acest concept a apărut pentru a dovedi contrariul, deoarece se axează pe obținerea unui viitor mai bun.
Cum funcționează mai exact AgriCloud?
Prin monitorizarea analitică, oferă fermierilor o analiză completă, din patru puncte de vedere: din sol, de pe sol, din aer și din satelit, a culturii deținute. Aceasta este trimisă săptămânal și lunar, sub forma unor rapoarte care ajută la realizarea unor activități agricole mult mai eficiente, fermierii fiind nevoiți să ia în calcul fiecare aspect, pentru a-și gândi strategia agricolă.
Pe lângă asta, AgriCloud poate oferi agricultorilor și alerte de tip meteo, dar și referitoare la boli și dăunători, pentru a-i ajuta, din nou, la stabilirea unei strategii.
Datorită acestei monitorizări, fermierii își pot minimiza cheltuielile, deoarece alertele referitoare la vreme și bolile culturilor pot genera o scădere a costurilor de până la 13%.
Cu toate acestea, este foarte important ca fermierii să ofere feedback AgriCloud, pentru ca acest concept să fie îmbunătățit, dacă există anumite erori.
”Oferim o monitorizare analitică și detaliată a parametrilor terenului prin analizarea nutrienților existenți în teren, analiza diametrului plantei în acord cu umiditatea din sol, analizarea culturilor cu camere video”, a explicat Marce Ionescu.
Au nevoie agricultorii de AgriCloud?
Părerea noastră este că o astfel de îmbunătățire poate duce agricultura românească la următorul nivel, fiind o oportunitate de dezvoltare și pentru cei ce sunt la început de drum și au investit anumite sume de bani în proiecte. Cu ajutorul acestui concept, tinerii antreprenori, dar și cei ce și-au început activitatea cu ani în urmă, pot aduce modificări culturilor, modificări ce pot aduce un profit ridicat.
AgriCloud se extinde pe trei continente
Această nouă soluție se regăsește în opt țări, pe trei continente, portofoliul numărând 240 de clienți ce administrează atât culturi viticole, cât și culturi de mari suprafețe, iar, de curând și culturi de afine.
Activitatea AgriCloud este prezentă în România, Venezuela și Africa de Sud, Bulgaria.
Tehnologia IoT, folosită de companie este una performantă: „Folosim senzori amplasați în sol și pe sol, folosim stațiile meteo echipate cu senzori, platforme de zbor (drone) echipate cu camere multispectrale și hiperspectrale și închidem cu date de la satelit. Toate cele de mai sus nu elimină specialistul din fermă. Echipamentele folosite de noi preiau sarcinile repetitive și aduc date din cultură, iar noi le modelăm în baza algoritmilor”, explică fondatorul AgriCloud.
Pentru viitor, fondatorii AgriCloud au declarat că își doresc o extindere locală și internațională: „Am realizat împreună cu IFAL AgriCloud Academy și vrem să împrietenim fermierul român cu tehnologia, gratuit. Totodată, vrem să ne mărim echipa și acționăm în achiziția de clienți în Africa și SUA. Mai mult, am pregătit împreună cu un startup din România Bucharest Robots, sera modulară de 1000mp (complet monitorizată și robotizată) și depozitele modulare. De asemenea, am realizat că una dintre probleme horticultorului este că nu are unde să depoziteze. Astfel, sistemul realizat de noi asigură trasabilitatea culturii, depozitarea controlată și închide cu livrarea către retailer”, a spus Marcel Ionescu.