Abonamente la sală deductibile

Abonamente la sală deductibile și neimpozabile pentru angajați din februarie 2023

Abonamente la sală deductibile pentru companii începând cu luna februarie 2023, potrivit modificării și completării Legii nr. 227 / 2015 privind Codul Fiscal. Aceste abonamente vor fi introduse ca beneficii extra – salariale și vor fi neimpozitate pentru salariați. De asemenea, aceste abonamente la sală deductibile vor fi scăzute de angajatori din impozitele firmelor . Ele vor deveni cheltuieli deductibile, doar în anumite condiții.

Această facilitate este limitată însă la 400 de euro pe an.

Contravaloarea abonamentelor la sală deductibile pentru facilitățile sportive în vederea practocării sportului și educației fizice cu scopuri de întreținere, prevenire și terapie pot fi oferite doar de unitățile încadrate în anumite coduri speciale.

Abonamente la sală deductibile și coduri CAEN specifice:

9311 – Activități ale bazelor sportive
9312 – Activități ale cluburilor sportive
9313 – Activități ale centrelor de fitness

Abonamente la sală deductibile vor fi plătite indiferent dacă activitatea se va desfășura individual sau într-o formă de asociere. De asemenea, abonamentele la sală deductibile pot fi oferite de un singur furnizor, care pune la dispoziție aceste servicii în nume propriu sau în calitate de intermediar.

Aceste abonamente pot include atât anumite servicii medicale, cât și dreptul de a utiliza facilități sportive cu scopul practicării sportului și educației fizice pentru întreținere, prevenire și terapie.
De asemenea, vor fi deductibile și excluse de taxe și abonamente oferite copiilor angajaților sau altor persoane aflate în întreținerea acestora. Modificarea și completarea Legii nr. 227 / 2015 privind Codul Fiscal, Art. I, punctul 3.

Toate vor fi cuprinse în limita aceluiași plafon de 400 de euro pe an, indiferent de numărul de persoane. Iar ordinea includerii veniturilor în plafonul lunar este de cel mult 33% din salariu de bază corespunzător locului de muncă ocupat și se stabilește de către angajator.

Aceste modificări și completări atât la Legea privind Codul Fiscal, cât și modificarea și completarea Legii educației fizice și sportului, au ca scop întreținerea sau menținerea sănătății fizice a populației și prevenția sedentarismului sau a diverselor boli asociate cu lipsa activității fizice sau corporale.